Tennbriketter dugnad

Tennbriketter dugnad

Tennbrikettdugnad er en svært vanlig form for dugnad, med høysesong primært på høsten og vinteren. I Nord-Norge er det også en populær salgsdugnad året rundt. Dugnad med tennbriketter man kan gjenta flere ganger, da det er en forbruksvare som de fleste bruker. Tennbrikettdugnad passer for idrettslag, skoleklasser, russegrupper, korps og andre grupper og organisasjoner som vil tjene penger. 

Hva er tennbriketter

Tennbriketter blir brukt til å enklere fyre i peis, på bål og annet ildsted. Tennbriketter er oftest formet som en rektangel på et par centimetre som er veldig enkel å tenne på. Briketten pleier ofte å ha en brennbar tid på 5 minutter eller mer, og skal være et hjelpeverktøy for å enklere få fyr. Det vanligste er brune eller hvite tennbriketter, hvor brune tennbriketter er laget av spon fra trær og hvite er kjemisk fremstilte briketter. Brune tennbriketter er tilsatt vegetabilsk voks, det er det mest miljøvennlige opptenningsbrikettene. Tresponen som er brukt i tennbriketter kommer fra hogst som er kontrollert og beskytter lokalbefolkningen. Tennbriketter kan også bli kaldt opptenningsbriketter.
Dugnadsiden sine tennbriketter er brune, og kommer i en boks med 200 briketter i hver boks.

Les også: Dugnad for idrettslag.

Hvordan gjennomføre en tennbrikettdugnad

Det finnes to former for dugnader, den vanligste formen er klassisk dugnad hvor man bestiller opp et likt antall til alle som skal være med. Da bidrar alle like mye og legger i like mye arbeid. Den andre muligheten er forhåndssalg, da bestiller dere opp nøyaktig så mange bokser med tennbriketter som dere har solgt. Vi opplever at grupper som har den klassiske dugnaden har en ekstra motivasjon til å selge mer, da de har et fast antall å forholde seg til. Når man har forhåndssalg er det enklere og gi seg og derfor også større sannsynlighet for å selge mindre.

Når dere skal starte å selge må dere tenke: hvem er det som vil støtte deres gruppe? Dette er oftest familie, venner, naboer, familievenner, kolleger til foreldre, folk fra Facebook og så videre. Der det sterkt anbefalt å spørre personlig eller over telefon. Dette vil øke salget da dere får en direkte, personlig kontakt. I tillegg har Dugnadsiden salgsark som kan legges ut på Facebook og Instagram, og bestillingslister hvor man skriver hvem som har bestilt hva og om de har betalt. Det fungerer også å legge flyers om dugnad i postkassene til naboer.

Når dere har funnet ut antallet dere ønsker å bestille må dere legge inn en elektronisk bestilling. Her fyller dere inn antall bokser med tennbriketter dere ønsker, hvem som skal ta i mot varene og den som skal stå på faktura. Vi har også laget en egen side for spørsmål og svar.

Når dere bestiller velger dere når dere ønsker å få tilsendt varene. Varene kommer på pall og blir sendt hjem til en valgfri adresse. En fordel er at dere allerede på dette stadiet har startet å selge, slik at de som henter varene hos den av dere som tar i mot varene kan levere ut store deler av varene samme dag. Videre anbefaler vi at en person har ansvaret for å samle inn penger og betaler fakturaen. Faktura er oftest 14 dager etter dere har mottatt varene slik at dere kan betale med pengene dere har tjent. Pengene dere har igjen etter dere har betalt faktura er deres overskudd. 

Hvor bestiller man tennbriketter til dugnad

Bestilling av tennbriketter kan gjøres elektronisk på Dugnadsiden. Når dere bestiller må dere ha leveringsadresse og fakturamottaker. Finn ut om hvem på gruppen som har en størst oppkjørsel eller god plass utenfor huset der varene blir levert. Velg en leveringsdato som passer alle på gruppen, så slipper leveringsmottaker å oppbevare alle varene hos seg og lenger tid. Tennbrikettene blir som regel levert på en enkelt europall. Ved større bestillinger vil dere få flere paller.

Fakturamottakeren må være over 18 år, dersom ingen på gruppen har fylt 18 år kan man høre med foreldre om noen av de kan stå ansvarlig. Det er viktig å ha en klar avtale på at alle skal betale inn sin del før fakturaen forfaller. 

Les også: Hvordan fungerer en dugnad?

Når er det best å ha tennbrikettdugnad

Tennbriketter kan brukes året rundt enten til peisfyring, bål eller annen ildsted. Da Norge er et kaldt land øker det også etterspørselen etter Tennbriketter spesielt på vinterhalvåret. I Nord-Norge er tennbriketter brukt året rundt, og i resten av landet er det høysesong på vinteren. Vi anbefaler å starte planleggingen av tennbrikettdugnad allerede i august, på den måten kan dere kartlegge kundene deres, hvor mange som skal delta på dugnaden og regne ut hvor mye dere ønsker å tjene. Da har dere også mulighet til å selge tidlig i sesongen hvor alle trenger tennbriketter. 

Les også: Dugnad med sokker

100 % naturprodukt

Det to vanligste formene på tennbriketter er hvite eller brune. Brune tennbriketter er som oftest et rent naturprodukt, mens hvite tennbriketter er kjemisk fremstilte tennbriketter. Dugnadsiden har valgt å gå for et 100% naturprodukt og selger derfor brune briketter. Tennbrikettene er tilsatt vegetabilsk voks for å sørge for enkel fyring. Brikettene er FSC-merket, som er en internasjonal merkeordning for å sørge for at skogsdriften ikke fører til avskoging, men at hogsten foregår kontrollert og at den tar hensyn til lokalbefolkningen. Deler av overskuddet av salget går til WWF for å støtte isbjørner. 

Høy fortjeneste på tennbriketter

Dere kjøper en boks med tennbriketter for 120 kr og selger den videre for 250 kr. Dere tjener derfor 130 kr i fortjeneste per boks. Dette er en fin måte å tjene penger til klassetur, idrettslaget som skal på treningsleir og russ som sparer opp til russetiden. Det vanligste er å selge mellom 12 og 20 esker med briketter per person.

En skoleklasse på 25 personer som selger 15 ekser hver, sitter igjen med en fortjeneste på 48.750 kr i overskudd etter en runde. 

Russebussen Nice for What 2020 gjorde én enkelt tennbrikettdugnad og solgte 21 bokser hver og tjente hele 57.330 kr. Russebussen valgte å ha tennbrikettdugnad i tillegg til flere runder med doruller, og satt igjen med en fortjeneste på over 300.000 kr etter fem runder med dugnad. 

Salgstips for å selge mer tennbriketter

Start salget tidlig. Fra øyeblikket dere legger inn bestilling på tennbriketter anbefaler vi at dere starter å selge. På den måten kan dere ha gjort ferdig store deler av dugnaden allerede før dere har mottatt varene. Da gjenstår det kun å levere ut varene og ta betaling. Noter dere hvem som kjøper hvor mange esker, om det er betalt for og om kunden har fått varene. Bruk gjerne bestillingslister som er ferdiglaget av Dugnadsiden.

Salgsargumenter. Tenk alltid gjennom salgsargumenter for produktene du selger, de brune tennbrikettene fra Dugnadsiden er FSC-merket og tilsatt vegetabilsk voks, det gjør det til et miljøvennlig alternativ av opptenningsbriketter. Deler av Dugnadsiden sitt overskudd går til WWF og deres arbeid for is­bjørner og andre truede dyrearter. Ved å kjøpe disse tennbrikettene støtter man dyrelivet på jorden. Dette er kun noen eksempler på salgsargumenter, tenk på hvorfor akkurat dine kunder trenger tennbriketter og overbevis dem.

Vær aktiv. Bank på dører og ring familie, venner og naboer. Vi anbefaler at dere ringe fremfor å sende melding, da er det lettere å få et ja og du kan enklere gi informasjon om produktene. 

Salgsark og flyers. Skriv ut salgsark og flyers dere kan legge på arbeidsplasser, i postkasser og dele ut til folk dere vil selge til. Her står all info om produktene og priser. Last ned salgsark og flyers her.

Inkludert foreldre. Send med salgsark til foreldre sine arbeidsplasser, da kan de som er interessert selv ta kontakt med dere. Hør om de kan poste salgsark på sosiale medier som Facebook og Instagram.

Hva er minstebestilling av tennbriketter?

Tennbriketter: 40 bokser.

Er det brune eller hvite tennbriketter?

Våre tennbriketter er brune og er tilsatt vegetabilsk voks for enklere fyring.

Er tennbrikettene poser eller briketter?

Vi har brune tennbriketter som brenner opp til 8 minutter.

Kan tennbrikettene brukes ved matlaging?

Tennbrikettene våre kan trygt brukes til fyring av bål, grill eller pizzaovn i forbindelse med matlaging. De testes årlig i forhold til EN1860-3.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔