Dugnad for idrettslag

Dugnad for idrettslag

Idrett er for mange synonymt med dugnad og det er alltid en ildsjel i klubben som stiller opp uansett om det er salg av doruller, bygge et nytt klubbhus eller gjennomføre en cup. Dugnad i idretten er avgjørende for at klubbene går rundt økonomisk, og er en stolt tradisjon vi har i landet. Nedenfor har vi samlet informasjon for hvordan dere kan tjene penger til klubben

Hva er dugnad?

Dugnad er en arbeidsform for idrettslag, foreninger, skoleklasser, korps, russegrupper og andre former for grupper som trenger inntekt. Salgsdugnad er den vanligste formen for dugnad for at idrettslag, skoleklasser og russegrupper skal få inn penger for å nå sitt mål, enten det er nytt utstyr, en klassetur eller russetiden.

Hvordan tjene penger til idrettslag?

Det finnes mange måter å tjene til idrettslag og den vanligste måten er å gjennomføre dugnader, men igjen finnes det mange forskjellige dugnad ideer. Noen idrettslag har salgsdugnader for hele klubben og fordeler inntektene fra salg av produkter på de forskjellige lagene og avdelingene. I andre idrettslag er det mer vanlig at hvert enkelt lag gjennomfører trygge dugnader før de skal på treningsleir, cup i inn- og utland, eller til innkjøp av utstyr. Dugnader er også en god måte å tjene penger til idrettslag som ønsker holde medlemskontingenten på et lavt nivå og sikre at de unge får delta i idretten de elsker.

Fotballag i Oslo tjente over 350.000,-

Mange ishockey, fotball og håndballag er ikke klar over hvor mye de kan tjene på en enkel salgsdugnad, men etter et møte med Dugnadsiden forstår de fort hvor mye og hvor lett klubben kan tjener penger en trygg og enkel dugnad. KFUM gutter 04 har tjent over 350.000kr til klubben på kun to toalettpapirdugnader. Dette har blant annet dekket kostnadene til en treningsleir i Barcelona.

Hva bør man selge

Dugnadsiden har holdt på siden 2011 og har lang erfaring i dugnadsbransjen og vet hvordan tjene penger til idrettslag. Produktene vi tilbyr er lettsolgte produkter og forbruksvarer som idrettslag over hele landet har solgt i alle år. Fordelen med forbruksvarer med høy kvalitet er at andre dugnadsrunde er enda enklere.

Det kan være smart å selge produkter basert på sesong. Høst og vinter er tennbriketter et ettertraktet produkt og veldig lettjente penger. Vår og sommer er høysesong for sokkedugnader, men det er også et produkt som klubbene tjener gode penger på hele året. Toalettpapir og tørkepapir dugnaden er den tryggeste og mest lønnsomme dugnaden å gjøre som idrettslag. Det er produkter alle trenger og som man enkelt får mersalg av. Tjen penger til klubben med 6 salgstips for idrettslag.

Les også: Dugnad - retningslinjer og kjøreregler

Nøtterøy Håndball Bredde har gjennom en treårsperiode gjennomfør dopapirdugnader med Dugnadsiden.

Tips til idrettslag for en vellykket dugnad

Den største feilen idrettslagene gjør er å ikke ha en konkret plan på utdeling av produktene, betaling og organisering av hele dugnaden. Dette er noe Dugnadsiden har lang erfaring med og sammen med dugnadsansvarlig setter vi opp en plan for gjennomføring av dugnaden fra bestilling av varene til betaling av fakturaen.

Velge produkter. Det er mange produkter idrettslag kan velge mellom og det er smart å finne ut hvilke produkter som passer best for deres område og hva som passer best for hver gruppe. Vi hjelper dere gjerne med å se på de forskjellige produktene og dugnadene samt hvis noen produkter er sesongbasert. 

Leveringsdato og mottaker. Dersom hele idrettslaget bestiller en dugnad er det vanlig at varene leveres til klubbhuset og at det er en organisert utlevering av varene samme dag og dagene etter. Dersom det er et enkelt lag i klubben som gjennomfører dugnaden er det mer vanlig at dugnadsansvarlig står som leveringsmottaker og får varene levert hjem til seg. Da er det viktig å velge en leveringsdato som passer alle i gruppen. Avtal en dag hvor alle i gruppen kommer for å hente sine varer, på den måten slipper leveringsmottaker å oppbevare alle varene hos seg over lenger tid.

Fakturamottaker. Fakturamottakeren kan være idrettslaget eller en privatperson over 18 år. For å sikre at verken klubben eller enkeltpersoner blir ansvarlig for fakturabeløpet er det vanlig å ta betaling ved utlevering av varene. Dette sikrer klubben inntekter med en gang og gir dugnadsdeltakerne muligheten til å beholde eller selge produktene etter eget ønske.

Start salget allerede fra bestilling! Fra det øyeblikket bestillingen er lagt inn er det smart å begynne salget. Ta kontakt med familie, venner og naboer og hør om de vil ha varer. Det er allerede bestemt hva som selges og når varene kommer, på den måten kan dere ha gjort unna store deler av salget allerede før varene kommer og det gjenstår kun å levere de ut.

Se gjerne på Idrettsforbundet sine sider for mer informasjon om dugnader eller 

Les her: Hvor mye kan idrettslaget forvente?

Se video: Da vi leverte sokker til Vålerenga Ishockey U21 på YouTube:

Sponsormuligheter

Vi vet at mange idrettslag er avhengig av gode samarbeidspartnere som sponser klubben med et satt beløp eller utstyr for eksponering på drakter, treningsdrakter, reklameskilt på banen og lignende. Dette er noe Dugnadsiden tilbyr idrettslag som gjennomfører dugnader. Om ditt idrettslag er interessert i å inngå et samarbeid med Dugnadsiden er bare å ta kontakt.


Hvordan tjene penger til idrettslag?

Hvordan tjene penger til idrettslag er et av de vanligste spørsmålene vi får. Mange blir overrasket når de ser hvor mye de kan tjene på å gjøre enkle dugnader uten å belaste medlemmene med masse arbeid.

Vi vil gjøre risikofrie dugnader

Mange idrettslag gjør forhåndssalg før de bestiller varene. Dette er en enkel måte å sikre en risikofri dugnad da det som bestilles allerede er solgt.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔