Leirskole

Leirskole

Leirskole er for mange elever et av høydepunktene gjennom hele skolegangen. Alle barn elsker å kunne reise med vennene sine, oppleve nye ting og ikke minst få noen dager fri fra skolen! Enten man drar på leirskole til nærområdet for kun et par dager, eller om man reiser bort en uke for å komme seg enda lenger. Valgmulighetene er mange og det er ingen grenser på hva man kan oppleve.

Det er vanlig å dra på en lengre leirskole i løpet av 7. klasse, men noen drar på flere leirskoler både før og etter dette også. Det alle leirskoler har til felles er at man bruker mye tid ute, uansett vær. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær!

Det er ikke uvanlig å dra i nærheten av parker som Langedrag NaturparkFagerli Aktivitetspark og Varden Fjellskole. Her har vi samlet informasjon om forskjellige leirskoler man kan dra på, men husk at det finnes mange flere alternativer så søk opp hva som finnes i ditt område.

Leirskole på Galdhøpiggen

Midt på Jotunheimen finner vi Varden Fjellskole på Spiterstulen, her tilbyr de både vinter- og barmarkskurs. Enten du vil gå på isbre, fjelltur eller skogsterreng finner du det her. Varden Fjellskole ligger midt mellom Galdhøpiggen og Glittertind, så det er ingen overraskelse om at det er et populært reisemål for de som ønsker å bestige Norges høyeste og nest høyeste fjell. Les mer om Varden Fjellskole her.

Les også: Klassetur

Fagerhøy leirskole

Leirskolen som ligger i Gudbrandsdal er en av landets mest populære leirskoler, og det er ikke for ingen grunn! Leirskolen er åpen hele skoleåret, og du kan blant annet padle kano, kjøre terrengsykkel, klatre, skyte med pil og bue, gå trugetur eller kjøre slalåm i puddersnø. Mulightene er mange, så her finnes det noe for alle. Les mer om Fagerhøy leirskole her.

Brennabu leirskole

Leirskolen ligger i nydelige omstendigheter i fjellet med vann og fjell i Valdres, og i det fjerne kan man se Jotunheimen med sine høye fjelltopper. I løpet av skoleåret finnes det forskjellige aktiviteter man kan gjøre, på høsten er det blant annet orientering, sykkeltur og bekkevandring. På vinteren kan man dra bruke tiden på blant annet fjellekspedisjon, trugetur, skileik eller iglobygging! Les mer om Brennabu leirskole her.

Les også: Dugnad for skoleklasser

Forslag til leirskoler

Som vi har nevnt tidligere finnes det mange leirskoler man kan dra til, og her har vi listet opp enda flere man kan kikke på:

Tjen penger til leirskole

Det er normalt at staten betaler leirskole for alle elever i løpet av grunnskolen, men dersom man ønsker flere turer finnes det mange måter å tjen penger til klassen. Den mest populære måten å samle inn penger til leirskole er salgsdugnad! Enten man selger doruller, sokker eller kaker er det enkelt å selge til både familie og venner. 

Hvis en klasse på 25 elever selger 10 sekker med Dugnadsiden sine doruller hver, sitter klassen igjen med en fortjeneste på 42.500 kr på en skoledugnad.

Hvis et trinn på 80 elever selger 6 sekker med Dugnadsiden sine doruller hver, sitter trinnet igjen med en fortjeneste på 81.600 kr på en skoledugnad.

Les også: Tjen penger til leirskole med salgsdugnader

Klasse tjente over 32.000 kr

9. klasse på Morellbakken skole i Oslo har på en måned tjent over 32.000 kr på dugnader med Dugnadsiden. Klassen solgte doruller og tørkeruller, og endte opp med å etterbestille varer fordi det var så høy etterspørsel hos kundene!

Hva er dugnad?

Dugnad er en arbeidsform for idrettslag, foreninger, skoleklasser, korps, russegrupper og andre former for grupper som trenger inntekt. Salgsdugnad er den vanligste formen for dugnad for at idrettslag, skoleklasser og russegrupper skal få inn penger for å nå sitt mål, enten det er nytt utstyr, en klassetur eller russetiden.

Hva er forhåndssalg?

Forhåndssalg betyr at man selger før man bestiller dugnadsvarer. Det er en risikofri dugnad da man sikrer seg kunder før man forplikter seg til noe form for bestilling av varer.

Hvor mange burde være med på dugnad?

Det er helt opp til dere hvor mange dere ønsker å være. Vi har hatt alt fra 1 til 150 personer som har bidratt på en enkel dugnad. Så lenge du/dere vet dere klarer å selge minstebestilling så er det helt opp til dere hvor mange dere ønsker å være.

Er produktene deres miljømerket?

Våre produkter er miljømerket med Svanemerket, Grønt Punkt og FSC merket. Vi samarbeider også med WWF og donerer penger til spesielt isbjørner.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔