Dugnad for skoleklasser

Dugnad for skoleklasser

Kanskje er det drømmen om en fantastisk klassetur til utlandet, kanskje er det den tradisjonelle leirskolen som står for tur, eller kanskje hele skolen ønsker å dra på tur? Uansett hvor dere tenker å rise, hjelper Dugnadsiden til med finansieringen og å tjene penger til klassetur.

Hva er dugnad?

Dugnad er en arbeidsform for idrettslag, foreninger, skoleklasser, korps, russegrupper og andre former for grupper som trenger inntekt. Salgsdugnad er den vanligste formen for dugnad for at idrettslag, skoleklasser og russegrupper skal få inn penger for å nå sitt mål, enten det er nytt utstyr, en klassetur eller russetiden.

Hvorfor velge salgsdugnad?

Det er flere måter å gjøre dugnad på. I en travel familiehverdag kan det bli vanskelig å gjennomføre store dugnader. Da er en enkel salgsdugnad helt genialt. Klasseturer skal være tilgjengelig for alle å delta på, og da er det også viktig å arrangere trygge dugnader alle har muligheten til å være med på for å tjene penger til klassetur. I skolesammenheng er det som regel FAU som står for organiseringen rundt en dugnad.

Hartvig Nissen tjente 99.890,- på en dugnad

Et eksempel av mange som har gjort salgsdugnader for å tjene inn penger til klassen, er 7. klasse på Hartvig Nissen i Oslo. Vi har snakket med en av lærerne etter de gjennomført en salgsdugnad i 2020.

- Vi skulle på klassetur og googlet, hvordan skaffe penger til klassetur. Da dukket Dugnadsiden opp og vi solgte 217 sekker doruller, 155 sekker tørkepapir. 227 sokker og 220 flasker antibakterisk håndrens fordelt på 31 antall personer, etter kun 14 dager med dugnad tjente vi over 99 000 kr! Produktene selger lett, både vi og kundene våre er fornøyde og vi anbefaler alle grupper å bruke Dugnadsiden til dugnader.

Hva bør skoleklassen selge?

Dugnadsiden ble stiftet i 2011 og har lang og bred erfaring med dugnader. Dette gjør at vi vet hvilke produkter skoleklassene burde selge. Produktene Dugnadsiden tilbyr er lettsolgte produkter og forbruksvarer som skoleklasser over hele landet har solgt i mange år for å tjene penger til klassetur. Med slike gode forbruksvarer vil runde nummer to med skoledugnad bli enda enklere.

Noe som er smart å tenke på, er å selge produkter som er basert på sesongen dere skal gjøre dugnad. Om høsten og vinteren er tennbriketter et ettertraktet produkt. I slutten av november og starten av desember er julekort et godt produkt å selge. Begge disse to produktene er veldig enkle og lettjente penger. Sokker er et produkt skoleklasser kan tjene penger på hele året, men det er høysesong for sokkedugnader om våren og sommeren. De to tryggeste og mest lønnsomme produktene som kan selges hele året rundt og likevel alltid tjene gode penger er doruller og tørkeruller. Disse to produktene er gull verdt i sammenheng med dugnad da det er produkter som alle alltid trenger gang på gang. 

Hvordan gjennomføre en vellykket dugnad?

Det viktigste av alt er å ha en konkret plan på utdeling av produktene, betaling og organisering av hele dugnaden. Helt fra bestilling av varene og til betaling av faktura kan Dugnadsiden sammen med dugnadsansvarlig sette opp en plan for gjennomføring av dugnaden. Dette er noe Dugnadsiden har lang erfaring med.

Bestem produkter. Som nevnt tidligere er det mange produkter en skoleklasse kan selge. Derfor er det lurt å finne ut hva som tidligere er blitt solgt i deres lokalområde, og hvordan det gikk. Det kan gi dere en god indikasjon på hva som passer best for dere å selge. Hvis dere er usikre, ta kontakt med oss i Dugnadsiden, så kan vi hjelpe dere.

Leveringsdato og mottaker. Det er litt forskjellig hva som brukes som leveringssted. Det kan blant annet være på skolen, hjemme hos foreldrerepresentanten for klassen som skal ha dugnad, hjemme hos den som er dugnadsansvarlig eller hjemme hos FAU leder. Dugnadsansvarlig velger dato for levering selv da varene blir bestilt. Avtal med alle som skal være med på dugnaden for henting av sine varer. Da slipper den som er leveringsmottaker å oppbevare alle varene hos seg over lenger tid.

Fakturamottaker. Fakturamottaker kan være dugnadsansvarlig, FAU leder, eller en annen privatperson. Den som er fakturamottaker må være over 18 år. For at den som er fakturamottaker får betalt faktura, er det smart at alle betaler for varene ved utlevering av varene. Dette gir fakturamottaker en sikkerhet, samtidig som de som deltar på dugnaden kan selge produktene i sitt eget tempo og etter eget ønske.

Start salget rett etter bestilling! Det er bare å begynne å selge produktene med en gang det er bestilt. Når varene er bestilt er det bestemt hva dere skal selge og når dere får varene levert. Ved å selge varene før det blir levert kan dere ha gjort unne store deler av salget, slik at det er kun levering av varene som gjenstår når dere får dem. Spør på arbeidsplasser, ta kontakt med familie og venner, og gå en tur til naboer og hør om noen ønsker å kjøpe varer for dere. Lag gjerne et informasjonsskriv til naboer om hva dere selger, og hva dere samler inn penger til. Dette kan hjelpe til med å øke salget.

Om du og din skoleklasse trenger hjelp til å organisere en dugnad. Ta kontakt med oss i Dugnadsiden.

Vi vil tjene penger til klassetur

Den beste måten å tjene penger til klassetur på er gjennom dugnader. Dugnadsiden tilbyr mer enn en dugnad med god fortjeneste, så alle skal finne et produkt de ønsker å selge.

Hvordan skaffe penger til klassetur?

Det er mange måter for skoleklasser å tjene penger på, men den vanligste måten er salgsdugnader. Det kan være smart å finne produkter alle vil selge for å få gjennomført dugnaden raskt og enkelt.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔