Enkel guide: Lag din egen kvittering som privatperson

Enkel guide: Lag din egen kvittering som privatperson

Å utforme en kvittering som privatperson er en forholdsvis ukomplisert prosess. En kvittering fungerer som en skriftlig bekreftelse på at en betaling er mottatt eller at varer/tjenester er blitt levert.

Her er noen enkle trinn du kan følge for å opprette en kvittering:

 1. Lag kvittering: Det finnes flere fakturaprogrammer og maler som kan bistå deg med å skape en gyldig kvittering, selv for mindre transaksjoner.

 2. Viktig informasjon på kvitteringen:

  • Selgers navn og organisasjonsnummer: Dette kan være ditt eget navn eller bedriftens.

  • Dato for kjøpet: Angi datoen for betalingstransaksjonen.

  • Beskrivelse av varer/tjenester: Spesifiser antall og detaljer om produktet eller tjenesten.

  • Totalsum: Oppgi det totale beløpet som er betalt.

  • Betalingsmetode: Indiker hvordan varene eller tjenestene er betalt for, for eksempel via Vipps, bankkonto eller kontanter.

 3. Merverdiavgift (MVA):

  • Forklaring av MVA: Merverdiavgift, forkortet MVA, er standardisert til 25%. Hvis du driver salg som privatperson, kan du selge inntil 50.000 kroner momsfritt. Les mer her

 4. Lag en kopi: Det anbefales å lage en kopi av kvitteringen for personlige økonomiske formål eller for fellesskapet, som i en russegruppe, idrettslag, klubb eller klasse der flere er involvert økonomisk.

Det er viktig å være oppmerksom på at kravene til kvitteringer kan variere avhengig av stedet og lokale lover og regler. For å sikre klarhet og nøyaktighet i transaksjonen, bør kvitteringen utformes i samsvar med gjeldende retningslinjer. Ved usikkerhet om hva som bør inkluderes, kan det være lurt å konsultere lokale myndigheter eller en regnskapsfagperson for veiledning.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔