Hvordan funker dugnaden?

Dugnadsiden legger alt til rette for en enkel og lønnsom dugnad. Her beskriver vi hele prosessen.

Vi tilbyr dugnader hvor dere kan selge produktene våre som er doruller, tørkepapir, sokker, tennbriketter og julekort. Selve prosessen veldig likt, med unntak at man selger forskjellige produkter. Det er samme fremgangsmåte om dere har dugnad for russidrettslagsskoleklasse eller andre type grupper.

Velg mellom ulike dugnadsprodukter

Noen grupper velger å bestille et fast antall per medlem. Eksempel en russegruppe på 8 personer kan bestille 15 sekker dopapir og 7 sekker tørkepapir per person. Andre grupper ønsker å forhåndsselge før de selv bestiller. Vi ser at de gruppene som tjener mest og selger mest er de som har faste produkter per person, da de er nødt til å selge det antallet. Grupper som forhåndsselger kan gi opp raskere og derfor tjene mindre.

Elektronisk bestilling

Når dere er klare til å bestille gjør dere dette via elektronisk bestillingsskjema på Dugnadsiden.no. Dette kan gjøres både med mobil og datamaskin. Her velger dere hvem som skal ta imot varene og hvem som skal stå på faktura (må være 18 år). Frakten kommer i tillegg til prisen og vi sender varene til valgfri adresse. Dere betaler ingenting ved bestilling, da dere får faktura slik at dere kan betale med de pengene dere har tjent inn.

Dorull dugnad

Hjemlevering

Når dere bestiller får dere et valg om når dere ønsker å få varene levert i en kalender. Dere vil også motta en bekreftelse på epost og SMS hvor dere får en kopi av hele bestillingen samt bekreftet leveringsdato. Sjåføren skal ringe den dagen varene blir levert, og ringer vanligvis 30-60 minutter før levering. Det er fordel at det er et hus eller et sted hvor det er god plass til alle varene. En pall er ca 1 kvm og kan være opp til 2,2 meter.

Start å selg allerede når dere har bestilt

Dersom dere ikke har forhåndsolgt er det anbefale å starte salget med en gang dere har bestilt varene. På denne måten kan dere få solgt store deler av produktene før dere får dem og være mest mulig effektive. Tips til å selge er å ringe rundt til familie, venner, familievenner, venner av foreldrene deres og andre potensielle kjøpere. Legg ut på sosiale medier (dette får dere tilsendt på mail) at dere selger, gå innom de nærmeste naboene og be de foreldre om å høre med kolleger på jobben.

Les også: Tjen mer på dugnad med våre salgstips

Dorull dugnad

Hent og lever varene samme dag

Når dere får varene burde resten av gruppen hente varene. Det smarteste er å avtale med de dere har solgt varene til at dere kan levere samme dag som dere henter varene. Dette vil være det mest effektive da dere slipper å oppbevare mange produkter hos hver enkelt. Vi anbefaler at dere tilbyr å levere varene hjem til kjøperne deres så det er enklest mulig for dem og større sannsynlighet for at de vil kjøpe fra dere.

Samle inn penger

Når dere leverer ut varene er det viktig at dere samler inn penger samtidig. Det vanligste er at alle samler inn på Vipps eller kontanter og setter inn på egen privat konto. Deretter overfører man delvis eller alle pengene man har fått inn til en felles konto. Det er anbefalt at en som kan ta ansvar og har god oversikt har ansvaret over felleskontoen. Herfra betaler dere faktura til oss og samler overskuddet så det blir brukt til riktig formål.

Betal for varene med penger dere har tjent

Dere får tilsendt faktura med 14 dager frist fra dere får varene. Det er lagt opp slik så dere kan betale med de pengene dere har tjent inn på salget. Det betyr at kun deler av inntektene går til fakturaen, og resten av pengene beholder dere selv. Dere må derfor ikke selge alt innen 14 dager men kun den andelen som dekker fakturaen. Når dere har solgt alle varene og samlet inn pengene deres kan dere bruke pengene deres på valgfri formål.

Kontakt oss

Er det noe mer dere lurer på? Chat med oss, ring oss på 64 80 90 64, kontakt oss på nettsiden, eller send oss en mail til kontakt@dugnadsiden.no.
Ta også en titt på vår liste over spørsmål og svar og våre guider.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔