Dugnad med bambussokker

Dugnad med bambussokker

Sokkedugnad er en populær form for dugnad som selger veldig godt gjennom hele året, men spesielt på våren og om sommeren. Det er en dugnad som passer for idrettslagskoleklasserrussegrupper, korps og andre organisasjoner. Sokkedugnad er en dugnad man kan gjenta flere ganger, da det er en forbruksvare som alle trenger. Sokker er en dugnad med god fortjeneste, det er enkelt å selge og størrelsene gjør at de passer for de de aller fleste.

Les også: Dugnad for idrettslag.

Hva er en sokkedugnad

Det finnes utallige produkter man kan selge som dugnad, og kan derfor være vanskelig å velge. Noen har god erfaring med å selge tennbriketter, mens andre foretrekker å selge dopapir og tørkepapir. Det som er bra med sokkedugnad er at det er en lettsolgt dugnad som selger seg selv. Sokker er noe alle bruker og som man må ha påfyll av jevnlig. Det er høysesong for sokker på om våren, da de fleste legger bort ullsokkene for vinteren.

Hvordan gjennomføre en sokkedugnad

Den vanligste måten å gjennomføre en dugnad på er ved å bestille opp et likt antall til alle på gruppen, for så å ha et mål å jobbe seg opp mot. Et annet alternativ er å ha forhåndssalg, da bestiller dere opp nøyaktig så mange pakker med sokker som dere har solgt.

Uavhengig av hvordan man velger å gjennomføre sokkedugnaden, anbefaler vi sterkt å ringe venner og bekjente, det lettere å få et ja over telefon. I tillegg har Dugnadsiden salgsark som kan legges ut på Facebook og Instagram, og bestillingslister hvor man skriver hvem som har bestilt hva og om de har betalt. Det fungerer også å legge flyers om dugnad i postkassene til naboer.

Hvor bestiller man sokker til dugnad

Bestilling av sokker kan gjøres elektronisk på Dugnadsiden. Før man bestiller er det noen ting som må være på plass, leveringsadresse og fakturamottaker er det viktigste. Finn ut hvem på gruppen som skal ta i mot varene, sokker blir enten levert på pall eller i esker sendt med posten. 

Fakturamottakeren må være over 18 år, dersom ingen på gruppen har fylt 18 år kan man høre med foreldre om noen av de kan stå ansvarlig. Det er viktig å ha en klar avtale på at alle skal betale inn sin del før fakturaen forfaller. Dersom man er en gruppe som for eksempel russegruppe, anbefaler vi å på plass en internkontrakt før man bestiller.

Les også: Hvordan fungerer en dugnad?

God kvalitet på sokkene

Det finnes forskjellige type sokker å selge. Det vanligste er bomullsokker, men noen foretrekker bambusokker. Dugnadsiden sine sokker er myke og gode, de er laget av 55% bomull, 40 % polyester og 5 % elastan. Det finnes to forskjellige størrelser på ankelsokker, S som er 35-40 og L som er 41-46. Dressokkene kommer i størrelse 41-46. Deler av overskuddet går til WWF for å støtte isbjørner. 

Høyfortjeneste på sokkedugnad

Dere kjøper en 10-pakning med sokker for 150 kr og selger den videre for 300 kr. Dere tjener derfor 150 kr i fortjeneste per pakke. Dette er en enkel måte å tjene penger for idrettslaget som skal på treningsleir, skoler som skal på klassetur og russ som sparer opp til russetiden. Det vanligste er å selge mellom 15 og 20 pakker med sokker per person.

Et idrettslag på 25 personer som selger 20 pakker hver, sitter igjen med en fortjeneste på 75.000 kr i overskudd etter en runde. 

Russebussen Nice for What 2020 gjorde én enkelt sokkedugnad og tjente hele 45.000kr. Jentene fra Bergen solgte kun 15 pakker med sokker hver og varene ble solgt unna med en gang. Bussen valgte å ha sokkedugnad i tillegg til flere runder med doruller, og satt igjen med en fortjeneste på over 300.000kr etter fem runder med dugnad. 

Salgstips for å selge flere sokker

Start salget tidlig. Fra øyeblikket dere legger inn bestilling på sokker anbefaler vi at dere starter å selge. På den måten kan dere ha gjort ferdig store deler av dugnaden allerede før dere har mottatt varene. Da gjenstår det kun å levere ut varene og ta betaling. Noter dere hvem som kjøper hvor mange pakker, om det er betalt for og om kunden har fått varene. Bruk gjerne bestillingslister som er ferdiglaget av Dugnadsiden. 

Salgsargumenter. Tenk alltid gjennom salgsargumenter for produktene du selger, det er bomussokker som passer de fleste. Stoffet er behagelig og de holder seg godt oppe. Deler av Dugnadsiden sitt overskudd går til WWF og deres arbeid for is­bjørner og andre truede dyrearter. Ved å kjøpe disse sokkene støtter man dyrelivet på jorden. Dette er kun noen eksempler på salgsargumenter, tenk på hvorfor akkurat dine kunder trenger sokker og overbevis dem.

Vær aktiv. Bank på dører og ring familie, venner og naboer. Vi anbefaler at dere ringe fremfor å sende melding, da er det lettere å få et ja og du kan enklere gi informasjon om produktene.

Salgsark og flyers. Skriv ut salgsark og flyers dere kan legge på arbeidsplasser, i postkasser og dele ut til folk dere vil selge til. Her står all info om produktene og priser. 

Inkludert foreldre. Send med salgsark til foreldre sine arbeidsplasser, da kan de som er interessert selv ta kontakt med dere. Hør om de kan poste salgsark på sosiale medier som Facebook og Instagram.

Hva er sokkene laget av?

Alle våre sokker er laget av 55 % bomull, 40 % polyester og 5 % elastan.

Hva er minstebestilling av sokker?

Minstebestilling er 20 pakker. Dere kan blande størrelse og lengde på sokker.

Hvor mange par er det i en sokkepakke?

Det er 5 par hvite sokker og 5 par sorte sokker i en pakke med ankelsokker. Dressokkene er 10 sorte par i en pakke.

Har dere lange sokker?

Vi har både lange sokker og ankelsokker. De lange sokkene kaller vi dressokker og selges i 10-pakk med kun sorte sokker.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔