Hva er fakturamottaker og hvordan fungerer det?

Hva er fakturamottaker og hvordan fungerer det?

Dugnadsiden gjør det enkelt og lønnsomt for skoleklasser, russ, idrettslag og andre organisasjoner å tjene penger gjennom salgsdugnader. Her er vår guide for å hjelpe deg med å forstå hvordan våre dugnader fungerer, fra levering til betaling, inkludert hva det innebærer å være fakturamottaker.

Se enten vår film eller finn all info i teksten under

Levering

Når du bestiller fra dugnadsiden.no, leveres varene til en valgfri adresse på paller som tar cirka 1 kvadratmeter og kan være opptil 2,6 meter høy. Levering skjer på hverdager mellom kl. 08.00 og 16.00, og du blir kontaktet rett før varene ankommer. Det er ingen aldersgrense for den som tar imot varene, og ingen signatur kreves. Hvis ingen er hjemme, vil sjåføren sette varene utenfor huset eller på et annet, avtalt sted.

Faktura

Dagen etter at varene er levert, mottar fakturamottaker fakturaen på e-post. Vi sender én faktura per bestilling, og denne må betales samlet. Fakturamottaker må være over 18 år. Hvis du har spørsmål om fakturaen, kan du kontakte oss på telefon 64 80 90 64 eller e-post kontakt@dugnadsiden.no.

Hva innebærer det å være fakturamottaker?

Å være fakturamottaker innebærer at du er den personen som formelt står ansvarlig for betaling av fakturaen som utstedes for dugnadsvarene. Dette betyr at:

  • Ansvar: Fakturamottakeren er ansvarlig for å sikre at fakturaen blir betalt innen betalingsfristen. Dette inkluderer å samle inn penger fra alle deltakerne i gruppen som har mottatt varer.

  • Kommunikasjon: Fakturamottakeren bør ha god kommunikasjon med gruppen for å holde oversikt over hvem som har betalt, og hvem som eventuelt mangler å betale.

  • Lovkrav: Fakturamottakeren må være over 18 år. Dette er et krav for å sikre at en myndig person står juridisk ansvarlig for betaling av fakturaen.

  • Betalingsfrist: Fakturaen må betales innen 14 dager fra leveringsdatoen. Hvis det oppstår problemer med å overholde betalingsfristen, bør fakturamottakeren kontakte oss på kontakt@dugnadsiden.no for å diskutere muligheter for utsettelse eller andre løsninger.

Aldersgrense

Mens fakturamottakeren må være over 18 år, kan varene mottas av hvem som helst, uavhengig av alder. Dette sikrer fleksibilitet for gruppene som gjennomfører dugnadene.

Betaling og betalingsfrist

Vanligvis betaler gruppen fakturaen selv, selv om den er utstedt til en person over 18 år. Det er viktig for oss å ha en åpen dialog med både gruppen og fakturamottakeren for å unngå misforståelser. Vi anbefaler at gruppene oppretter en egen konto for inntektene og bruker denne til å betale fakturaen. Betalingsfristen er 14 dager fra leveringsdatoen. Hvis dere trenger forlenget betalingsfrist, kan dere kontakte oss på kontakt@dugnadsiden.no for å finne en løsning.

Les mer om internkontrakt

Returrett

I henhold til norsk lov har dere 14 dagers returrett. Når dere ønsker å returnere varer er det viktig at dere er klar over at dere er økonomisk ansvarlig for frakt av returen.

Dere kan enten levere varene selv til vårt lager (tilkommer adm. gebyr), eller avtale henting med vårt fraktselskap. Vær oppmerksom på at utsettelse av betalingsfristen ikke påvirker returfristen på 14 dager.

Kontakt oss

Hvis dere har spørsmål eller trenger ytterligere informasjon, er dere velkommen til å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe dere med å få mest mulig ut av deres dugnadsarbeid.

Vi ser frem til å hjelpe dere med å nå målet deres, og å få til en vellykket dugnad!


Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔