5 salgstips for skoleklasser

5 salgstips for skoleklasser

Er dere en skoleklasse som ønsker å tjene penger til klassetur, leirskole, språkreise, arrangementer eller andre aktiviteter? Tjen penger til klassen med våre 5 salgstips for skoleklasser. Vi har hjulpet mange tusen grupper med å tjene penger til klasstur, og siden 2011 har vi hjulpet over 13.000 grupper.

1. Start salget tidlig

Mange skoleklasser ønsker å forhåndsselge, som betyr at de selger varene før de bestiller. Dette gir full kontroll på antall produkter solgt, og gjør så dere får en risikofri dugnad. På den måten kan dere ha gjort ferdig store deler av dugnaden allerede før varene kommer! Når dere bestiller elektronisk kan dere velge hvilken dag dere får varene. Dette blir også bekreftet i en ordrebekreftelse. Et godt tips er å informere de som kjøper av dere hvilken dag dere leverer varene sånn at de ikke kjøper inn samme produkt på butikken dagen før. 

Les også: Hvordan funker en dugnad for skoleklasse?

2. Ring venner og familie

De beste og enkleste måtene å selge til folk man kjenner er å besøke dem eller å ringe. Det gjør at salget blir mer personlig, og det er enklere å få et ja. Ring bestemor, bestefar, tante onkler, farmor, farfar, morfar, mamma, pappa, og slå av en part, fortell om formålet med dugnaden og hvor mye du gleder deg. Ikke bare tjener du penger ved å selge gode produkter, men du får også holdt kontakten med familie og venner.

Tenk hvem dere har en personlig relasjon til, de er mest sannsynlige en potensiell kjøper.

3. Bruk sosiale medier

Så godt som alle er på sosiale medier, hele 90% av Norges befolkning bruker internett daglig ifølge SSB. Derfor er dette den ypperlig plattform til å markedsføre sin dugnad på. Legg ut salgsarkFacebook, Instagram og eventuelt andre kanaler man bruker. Og for å spre budskapet enda mer kan du be familie og venner dele innlegget så alle deres venner også ser det. Legg ved kontaktinfo eller be folk sende deg en melding. Enklere blir det virkelig ikke!

Les også: Dugnadsiden sine FAQ

4. Salgsargumenter

Sjekk hvilke salgsargumentene det finnes for produktene dere selger! Her har vi samlet noen salgsargument man kan bruke hvis man selger produkter fra Dugnadsiden.

Kvalitet! Alle produktene til Dugnadsiden har topp kvalitet. Vi har jobbet med dugnader siden 2011 og har testet flere leverandører opp gjennom tidene. Dugnadsiden samarbeider kun med trygge, seriøse leverandører som leverer kvalitet på øverste hylle.

Svanemerket. Alt papiret til Dugnadsiden er Svanemerket, både toalettpapiret og tørkepapiret. Det vil si at produktet er miljøvennlig, og det har blitt gjort vurdering av hele produktets livssyklus fra råvare til produksjon, bruk og gjenbruk.

Vegansk. De fleste av Dugnadsiden sine kaker er veganske, og det er et viktig salgsarrgument. Ikke bare fordi det er bra for kloden, men det er også flere med allergier som da kan spise de. Les mer om alle kakene våre her.

Smittevennlig. Dopapiret og tørkepapiret til Dugnadsiden kommer fra en fabrikk i Sverige som er helautomatisk. Det vil si at produktene har ingen menneskelig kontakt før dere selv tar av plasten på pallene. 

Støtt en god sak! Ved å kjøpe Dugnadsiden sine produkter er man med å støtte WWFs arbeid for is­bjørner og andre truede dyrearter. Hvem ønsker ikke å støtte en god sak samtidig som man kjøper varer man har brukt for? Dugnadsiden er stolt av å være bedriftsfadder.

Godt for miljøet! Tennbrikettene til Dugnadsiden er FSC-merket, som er en internasjonal merkeordning for å sørge for at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert og at den tar hensyn til lokalbefolkningen. 

Trygt i mat! Enda et argument for å kjøpe Dugnadsiden sine tennbriketter er at de brukes til matlaging! Brikettene blir testet hvert år for å sikre at er trygge. Tannbriekttene oppnår kravene til CSN EN 1860-3 som vil si at de kan trygt brukes på blant annet grill, bål og i pizzaovn.

Formål! Det beste salgsargumentet er hva du skal bruke fortjenesten til, enten det er en klassetur med Hvite busser, leirskole på Galdhøpiggen eller klassetur til en klatrepark. Alle ønsker å støtte bekjente med dugnad når det er til et bra formål!

Les også: Salgsdugnader for skoleklasser

5. Gjenta dugnaden

På den første dugnadsrunden bygger dere opp en kundebase. Ved å bruke bestillingslister med navn, nummer og hvilke varer de kjøper, lager dere en gullgruve til neste dugnad. Varene dere selger er forbruksvarer som vil si at kundene kommer til å trenge påfyll etter en stund. Da har dere allerede kontaktinformasjon til kunder som har testet produktene og med gode produkter er det stor sjanse for at de vil kjøpe igjen. Dugnadsiden har hjulpet mange tusen skoleklasser med å tjene penger til sine mål, og de som tjener mest har alltid jevnt med dugnader.

Da gjenstår det bare å ønske dere lykke til med dugnaden!

Les også: Dugnad for idrettslag

Hvem arrangerer dugnad klassetur?

Det er normalt at en av foreldrene i klassen eller FAU-leder tar ansvar for bestilling, levering og betaling av faktura.

Kan vi tjene penger til klassetur med Dugnadsiden?

Ja, vi har hjulpet mange skoleklasser med dugnader siden 2011 så de kan dra på klassetur.

Hva er dugnad?

Dugnad er en arbeidsform for idrettslag, foreninger, skoleklasser, korps, russegrupper og andre former for grupper som trenger inntekt. Salgsdugnad er den vanligste formen for dugnad for at idrettslag, skoleklasser og russegrupper skal få inn penger for å nå sitt mål, enten det er nytt utstyr, en klassetur eller russetiden.

Hvordan tjene penger til klassetur med dugnad fra Dugnadsiden?

Dere kan enkelt tjene penger til klassetur med salgsdugnader med blant annet dopapir, tørkerull, sokker, desinfiserende håndrens, tennbriketter og/eller julekort. Dersom dere ønsker veiledning kan dere bruke vårt kontaktskjema så hjelper vi dere med å sette opp en pakke som er perfekt for hvordan dere kan tjen penger til klassen.

Hvordan skaffe penger til klassetur?

Den enkleste måten å tjene penger til klassetur er ved å ha dugnad toalettpapir eller kaker! Dette er produkter som selger bra og har god fortjeneste.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔