Russenavn generator

Klar for russetiden?
Tjen penger på dugnad!

Med vår russenavn generator kan deres russegruppe få inspirasjon til forskjellige russenavn.

Russetiden har en lang tradisjon i Norge og noe som er felles for alle russegrupper er russenavnet på gruppen. Å finne det perfekte russenavnet på russegruppen er ikke alltid like enkelt, navnet på gruppen er ofte noe som identifiserer medlemmene på russegruppen. Dugnadsiden har derfor laget en russenavn generator som hjelper russebusser, russevan og vandreruss (konseptruss) med å finne ideer til forskjellige russenavn. 

Alle ønsker å finne det beste russenavnet for deres russegruppe og det er mange som har flere navn. Det er forskjellige tradisjoner avhengig av hvor i landet man bor. Mange steder velger russegrupper å ha russenavn til teaser, dekk og konsept. Noen grupper har en rød tråd mellom navnene og bruker det som et tema for design på russelogoen, russebussen eller russevanen. 

Navnet de fleste russegruppene velger som teaser er gjerne noe som beskriver hvor gruppen kommer fra eller noe de liker å gjøre. Ofte slutter teaser navnet med året gruppen er russ. Et eksempel er Oslorussen 2023.

Dekknavnet er som regel det navnet russegruppen blir mest kjent for. Det er litt forskjellig når russegruppene slipper dekknavnet, men det er det navnet de har lengst og mange lager russelåter med utgangspunkt i dekknavnet.

Konsept er det russegruppen har under selve russetiden. Konseptnavnet blir malt på russebusser og russevanen og de aller fleste russegrupper kjøper en russelogo med konseptnavnet som de har på russegenser, hodebånd, banner og stickers. 


Vi har også skrevet en artikkel om tips til russenavn med mange russenavn forslag som dere kan lese her.