Gjør et krafttak mot kreft

Gjør et krafttak mot kreft

Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt – både for den som er syk og de som er rundt. Minst én av tre som overlever kreft blir rammet av senskader. Å leve med senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensninger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt. Hvert år samler Kreftforeningen inn penger for at flere skal få et bedre liv etter kreften.

Å leve er mer enn å overleve

Hvert år får mer enn 32.000 mennesker som får kreft i Norge. I dag overlever tre av fire kreftpasienter, takket vært moderne kreftbehandlinger. Dessverre finnes det fortsatt flere kreftformer svært få overlever, men både for overlevere og de som lever med uhelbredelig kreft kan den tøffe behandlingen ha en høy pris: De får senskader etter behandlingen, og livet blir ikke det samme som før de fikk kreft.

For mange av de som overlever sin kreftsykdom, gjenstår kampen om å bli frisk. Kampen er ukjent for de fleste som ikke er berørt eller pårørende og det gjør innsatsen til alle bøssebærere og alle som donerer penger enda viktigere.

De siste årene har all inntekten gått til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende. Kreftforeningen skal sammen med det norske folk samle inn mellom 40 og 50 millioner kroner, slik at de som har vært igjennom en tøff kreftbehandling skal få et best mulig liv.

Russen er med å gjøre en forskjell

Russen utgjør over 80 % av bøssebærerne og er dermed Kreftforeningens største samarbeidspartner. De siste 5 årene, har russen vært med på å samle inn mer enn 170 millioner kroner til kreftsaken!

Alle russ som blir med på frivillighetsarbeidet og går med bøsse, får en minibøsse til å ha i russelua. Dette er en offentlig russeknute og er nok den viktigste knuten russen kan ha i lua! Noen russegrupper donerer også deler av overskuddet fra dugnadene de gjennomfører til Kreftforeningen. 

Les også: Hvordan skaffe sponsor til russetiden

Digital bøsse

Kreftforeningen er med på den moderne utviklingen og nå er det mulig å bli digitale bøssebærere. Det er enkelt å opprette en digital bøsse og man kan gjøre det som enkeltperson, gruppe eller bedrift. Du kan fortløpende følge med på innsamlingen og det er også mulig å skrive en hilsen på siden din.

Del bøssen i ditt nettverk, det vil si, venner, familie, naboer og andre kjente gjennom sosiale medier eller SMS. Det finner flere ulike deleknapper på den digitale bøsse siden din. 

Les også: Alt om russekort

Støtt Krafttak mot Kreft du også!

All inntekt gjort av Krafttak mot kreft går til forskning, og til tilbud som kan gjøre hverdagen lettere for de som lever med senskader. Pengene du gir eller samler inn går til forskning for å forebygge, behandle og leve med senskader etter kreftbehandling. Du kan være med å støtte året rundt på deres nettside og på andre måter. Her er noen av måten du kan donere til Krafttak mot Kreft:

  • Du kan gi en gave til Kreftforeningens kontonummer 1503.07.66056

  • Betal med kort på nettsiden til Kreftforening

  • Gi en gave på SMS. Send kodeord GAVE til 2277 (200kr)

  • Vipps ønsket beløp til 2277

Lykke til med innsamlingen!

Hvordan kan vi hjelpe Krafttak mot kreft?

Det er flere måter dere kan støtte kreftsaken på. Enten ved å donere penger eller ved å dele budskapet Krafttak mot kreft har for å få flere til å donere penger. Husk at alt hjelper!

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔