Alt om russelogo

Alt om russelogo

En russelogo er russegruppens identitet/varemerke som kjennetegner russegruppen. Russelogoen fronter russegruppen og forteller et budskap. Det er svært vanlig for alle russegrupper å ha en russelogo, uavhengig om man er å russebuss, russebil, russevan eller vandreruss. Russelogo er en spesialprodusert vare, dette betyr at man ikke har angrerett. 

Les også: Tips til russenavn

Logodesignere

Det er logodesignere som lager russelogoer. Her finnes en oversikt over russelogodesignere. Russelogoer har blitt en egen designgren/designerstil de siste årene. Det er en blanding av illustrasjon og grafiske elementer. De dyktigste russelogodesignere integrerer begge disse elementene i en helhetlig logoløsning. Russelogoer bør være trykkvennlige og/eller broderivennelige til russeklær, så det er viktig å ha i bakhodet når dere velger logodesigner. En dyktig logodesigner vil alltid lage trykkvennlige russelogoer.

Bestill i god tid

Ettersom at russelogoer skal designes og tegnes spesifikt etter ønske, er det lurt å bestille i god tid før logoen skal brukes. I hektiske perioder som før teaser, dekknavn eller konseptslipp anbefales det å bestille minimum en måned i forveien. Sammen med bestillingen må dere presisere konkret hva dere ønsker og legg gjerne med inspirasjonsbilder/referanse bilder for å belyse hva dere ser for dere. I tillegg er det smart å legge ved egne skisser. Det kan være lurt å gi designeren kreativ frihet ettersom det er de som har god erfaring og er eksperter på sitt område. Dere har mulighet til å endre underveis, da det er vanlig at designeren sender utkast underveis. Dette kan variere fra logodesigner til logodesigner, så sjekk ut kjøps betingelsene før dere inngår en avtale.

Angrerett og pris

Russelogo er en spesialprodusert vare til hver enkelt russegruppe, slik at logoen blir unik for russegruppen. I følge angrerettloven må en betale for påbegynt arbeid av spesialproduserte varer. Dette betyr i praksis at hvis man ønsker å avbestille logoen er det ikke gitt at dette blir kostnadsfritt da arbeidet kan være påbegynt. Det er derfor lurt å velge en designer som tilbyr 100% fornøyd garanti! Angrerett kan dere lese mer om her. Det er stor variasjon i pris for en russelogo, og ligger ofte mellom 2.000 kroner og 10.000 kroner. Dette er ofte grunnet anerkjennelse, erfaring og kvalitet. Det anbefales å sjekke ut referanser før valg av logodesigner så man ikke blir overasket eller skuffet over resultatet. Referanser kan være logodesignerens instagram profil, facebookprofil eller nettside.

Hvis dere skulle ønske å avbestille en russelogo, må dere betale for jobben som er gjort

Tips

  • Se på tidligere russelogoer russedesigneren har laget

  • Vær tidlig ute

  • Send skisser og referansebilder til logodesigneren

  • Vær klar over kjøpsbetignelsene før dere inngår en avtale

  • Pass på at logoen er en trykkvennlig logo

Er det viktig å velge en aktør med en god russelogo designer?

Det er mange ting å være oppmerksom på når dere skal velge aktør. Det bør være erfarne og dyktige russelogo designere som vet hvordan russelogoen ser like bra ut på skjerm og på klær.

Hvordan får vi den beste logoen?

Start med å lag en god og grundig beskrivelse av logoen, ta gjerne med forklarende bilder og om dere ikke finner bilder som passer kan det være bra å tegne det selv. Når dere får utkastene så bruk god tid på å gi gode tilbakemeldinger for å sikre at dere får den beste russelogoen.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔