Hvordan gjøre en kakedugnad morsom

Hvordan gjøre en kakedugnad morsom

Å gjøre en kakedugnad morsom kan være en utfordring, men her er noen tips som kan skape suksess og samle inn mye penger til deres formål:

1.      Tema-basert dugnad: For eksempel «kakekrigeren» hvor dere kan konkurrere med annet lag eller intern i gruppen om å selge flest kakebokser. Eller dugnadsolyampiaden – Del dere i grupper som konkurrerer mot hverandre om å selge flest kakebokser.

Dette kan øke engasjementet og gi en følelse av presentasjon når dere vinner.

2.      Utfordringer: Legg til noen utfordringer som kan være morsomme, hvilket kakesalg selger mest. Del dere opp i 3 lag og bestem hvilket kakesalg hver gruppe skal ha og konkurrer om å selge den beste smaken!

3.      Belønninger: Legg til noen belønninger for lagene som presterer best, for eksempel gavekort til en lokal kafe’ eller bakeri ol.

4.      Sosiale medier: Ta bilder av kakeboksene og del på sosiale medier med en hashtag som alle kan bruke og stem over beste kakesort. Dette kan skape et større engasjement og salg for laget.

5.      Prøvesmaking: La alle få smake på de ulike kakene under salget, og få tilbakemeldinger og del ut flyers så de kan dele ut videre til andre nære og kjente. Dette kan være en hyggelig avslutning på dugnaden

6.      Ha en «Dugnadskveld» der man samles for å spise god mat og ha det hyggelig sammen mens man jobber for å selge kaker.

7.      Arranger en «dugnadsfest» etter endt arbeid, der man kan slappe av å ha det gøy sammen. Man kan for eksempel grille, ha en karaoke-kveld eller spille brettspill.

 tjene-penger-pa-kakedugnad

Salgstips til å gjøre en god kakedugnad:

1.      Markedsføring: Sett opp plakater på oppslagstavler rundt i lokalsamfunnet for å markedsføre kakedugnaden. Bruk også sosiale medier og e-post for å nå ut til et større publikum

2.      visuelle hjelpemidler: Sett frem noen av de delikate kakene på et bord eller en stand slik at forbipasserende kan se dem og få lyst på dem. Et øye-til-øye-salg fungerer ofte godt!

3.      Prissetting: Sett en pris på kakene, pass på at dere sitter igjen med profitt og følg tipsene våre: En boks kjøpes for 45kr selger denne igjen for 75kr, det gir en fortjeneste på 30kr per boks.

4.      Tilby variasjon: Tilby et bredt utvalgt og ha flere kakesorter.

5.      Forhåndsbestilling: Gjør forhåndsbestilling, det gjør det enklere å vite hvor mye dere skal bestille og dere kan planlegge når kakene skal leveres. Dette kan gjøre at dere ikke sitter igjen med kaker og må gjøre retur. Ulempen er at kakesorten kan bli utsolgt, så lurt å høre om det er sikkert at det er på lager før dere forhåndsbestiller.

 

Til slutt ønsker vi dere lykke til med kakedugnaden!

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔