kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Kristiansunds første russebuss

Gutta i The Congress 2019 er Kristiansunds første russebuss. Faktisk så blir de gjengen med Kristiansunds første russekjøretøy. Vi har tatt en prat med gutta!

Skille seg ut

The Congress 2019 består av 20 gutter fra Kristiansund som ønsker å skille seg ut. Det har nemlig ikke vært et eneste russekjøretøy i Kristiansund tidligere, og i tillegg tar gutta med seg tittelen som første russebuss i Møre og Romsdal! Gutta forteller at motivatoren deres har vært å se på russen i Oslo og tanken om å gjøre som dem. I Kristiansund har tradisjonen vært å ha vandregrupper med eget navn, gensere og sang. Men gutta i The Gongress 2019 legger til russebuss i tillegg.

Les også: De ulike kategoriene på en russebuss

test test
Hittil har guttas to fester vært velykket, så planen er å arrangere fler.

Tjener penger på fester

Det er 1,5 år igjen til russetiden, men gutta er godt i gang med både planleggingen og sparingen av penger til russebuss. Hittil har de arrangert to fester. Den første festen var en elevkveld for ungdomsskoleelevene i området og den andre var en slippfest, hvor de slapp dekknavnet sitt. Her viste gutta navnet sitt, sangen sin og klærne for første gang. Det var svært godt oppmøte på begge festene, så de satt igjen med et stort overskudd som går rett i buss-kassa. Ettersom det har gått så bra til nå er planen å arrangere fler fester frem mot russetiden.

I tillegg har gutta hatt fler arbeidsdugnader og dorulldugnad fra Dugnadsiden. Bussjef Simon Reitan Pedersen la til at de hadde fått god hjelp av Marius fra Dugnadsiden både med dugnader, buss, klær og andre generelle spørsmål om russetiden.

Les også: Tjen mer på dorulldugnad med våre salgstips

testestest
I Oktober 2017 slapp gutta teaser: The Congress 2019.

Rulling og russetreff

Gutta håper at valget om å rulle rundt i Kristiansunds første russebuss blir tatt godt i mot! Bussjef Simon nevner med et lurt smil at gutta er forberedt på at medruss kommer til å ønske å rulle med dem. Det syntes gutta bare er ålreit og forteller at de gleder seg masse til å rulle i russetiden.

Planen er å kjøre til et russetreff, hvilken er per dags dato usikkert. I tillegg har de lyst til å reise på fler russetreff, men ettersom de fleste treffene er langt unna er planen å parkere bussen hjemme i Kristiansund og ta fly.

Les også: Planlegg russetiden tidlig

Kommentarer

Kommentarer