kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Ta vare på hørselen din i russetiden

I russetiden vil ørene dine bli utsatt for mye høy musikk og høye lyder. Dette kan dessverre skade hørselen din, så her har du litt informasjon om skadene som kan forekomme, hvordan disse påvirker deg og hvordan unngå skadene i utgangspunktet

Standard ørepropper fra Høvik Hørsel
Standard ørepropper fra Høvik Hørsel

Hvorfor ta vare på hørselen din i russetiden?

All høy lyd kan skade hørselen. Risikoen er avhenger ikke av lydtype eller om man liker lyden eller ikke. Høy lyd rett i øret kan føre til permanente hørselsskader. Ved bruk av ørepropper minsker sjansen for å få nedsatt hørsel, tinnitus eller andre permanente hørselskader.

Les også: Kristiandsunds første russebuss

Tinnitus
Tinnitus kan komme av for høy musikk, smell eller andre høye lyder.

Tinnitus

Tinnitus er ikke en sykdom, men en skade. Det kan komme av for høy musikk, smell eller andre høye lyder. Tinnitus er lyder som ikke kommer utenfra, men som man fortatt hører og beskrives ofte som susing. Dette varierer fra person til person, og kan oppleves kun i et øre, i begge eller i et udefinerbart sted i hodet. Lydene kommer utelukkende fra ditt eget nervesystem. For noen varer dette i en kortere periode, men for andre kan dette vare hele livet og gå utover livskvaliteten. Det finnes hjelp for plagene, mest utbredt er kognitiv behandling og lydbehandling.

Les også: Henri Sterri har hatt tinnitus siden russefeiringen

Høvik Hørsel har levert russeepropper til russen i over 10 år.
Høvik Hørsel har levert russeepropper til russen i over 10 år.

Hvordan ta vare på hørselen i russetiden

Høvik Hørsel tilbyr ørepropper til russefeiringen. Øreproppene demper lyden og frekvensene som skader hørselen din. Dette gjør at du fortsatt kan oppleve den ønskede musikk- og brukeropplevelsen som russ, uten å bekymre deg for hørselskader. Filtersystemet tillater deg å høre tale, omgivelseslyd, akustiske signaler o.l. uten og måtte ta ut proppene. Ved siden av dette anbefales det å ikke stå rett ved siden av høyttallere, ta pauser fra den høye lyden og lytte til kroppen.

Les også: Alt om russelogo

Kommentarer

Kommentarer