kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Møt Nord-Norges største russebuss

Da 18 barske karer fra Bodø skulle døpe sin 12 meter lange buss, lot de seg inspirere fra sine nordnorske aner!

 

sjarken 2017
Gutta fra Sjarken 2017

– Vi er jo fra Nord-Norge, og både våre besteforeldre og foreldre har vært ute på båt og jobbet som fiskere. I fjor satt vi i kompisgjengen hjemme og koste oss. Det hang et bilde av en sjømann med en gul sydvest. Og en av gutta utbrøt: Søren gutta, vi heter bare Sjarken det passer jo perfekt, forteller bussjef Tommy Josefsesen.

Russecamp

Mange Bodø-russ er på russebuss. Totalt er de 15-16 busser i Bodø. Men i motsetning til på Østlandet er ikke disse rullebusser. Bussene står som regel parkert i en inngjerdet russecamp. I russecampen står gjerne bussene og vans samlet sammen.

Les også: Russetradisjoner på Nordstrand

– Så fester vi i campen i mellom bussene fra 1. mai til 17. mai, sier Tommy.

Sjarken-gutta lot seg inspirere av fiskeryrket da de skulle døpe bussen!
Sjarken-gutta lot seg inspirere av fiskeryrket da de skulle døpe bussen!

Gutta fra Sjarken har kapret den største bussen nord i landet. En 12 meter lang buss de måtte helt til Trondheim for å slå kloa i. I år er Sjarken per dags dato den aller største bussen i hele Bodø.

– Bussen ble tidligere brukt som campingbuss. Vi har revet all innmat i bussen og bygget den opp fra scratch. Vi har laget lounge og satt inn led-lys. Det har tatt tid og kostet en god del penger, forklarer han.

Hvordan har dere tjent penger til russetiden?

– Vi har ikke hatt noen millionbudsjett. Men vi har jobbet endel dugnader, solgt dopapir,  tatt moen malerjobber og pusset opp hus. I tillegg har vi også hatt en liten egenandel, understreker bussjefen.

Les også: Russebuss på lavbudsjett

Allsang

– Hva er deres X-factor?

Vi har ikke en typisk russesang, vi har en mer en slangs allsang som passer seg fint litt utpå natta når det er nach. Da kan så mange som mulig synge med, det er jo litt utradisjonelt til russ å være, sier Tommy.

– Hva ser dere mest frem til nå?

Drikk, fest og vær i lag med guttene såklart, ler han.

Les også: Har konseptgrupper blitt en ny trend?

Kommentarer

Kommentarer