kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Slik får dere flest arbeidsdugnader

Det er vanskelig å få tak i arbeidsdugnader. Her er noen tips til hvordan dere kan jobbe for å prøve å tak i noen av dem.

Hva er arbeidsdugnad?

Dugnad deles ofte inn i to hoveddeler: salgsdugnad og arbeidsdugnad. Forskjellen mellom disse er at i salgsdugnad kjøper man varer, selger dem og sitter igjen med fortjenesten. På en arbeidsdugnad utfører man et arbeid og får betalt for arbeidet man gjør. Arbeidsdugnad er oftest fysisk arbeid som kan være eksempelvis på konserter, festivaler, matbutikker, eventer, sportsarrangsjemang, male hus og så videre.

Les også: Planlegg russetiden tidlig

Dugnad på Ullevål stadion under landskamp

Engasjer dere

Lag plakater med info om dere selv som dere kan henge opp rundt i nærområdet. Her skriver dere litt om dere selv og hva dere kan hjelpe til med. Eksempler kan være: male hus, klippe gress, lufte hunder, pante flasker eller andre oppgaver husstander kan ha nytte av å få hjelp med.
For å gjøre «annonsen» deres mer troverdig kan dere legge ved bilde av dere selv samt kontaktinformasjon.


Bedrifter/arrangementer

Store bedrifter og arrangementer har som oftest behov for hjelp. Da er det viktig å komme først i kontakt med bedriftene og arrangørene og legge igjen et godt inntrykk. Dra til bedrifter i nærmiljøet og forhør dere om de trenger hjelp, både i nærmeste fremtid men også litt lenger frem i tid.
Ved siden av det må dere holde dere oppdatert på arbeidsdugnader som legges ut på internett. Ring dem og send mail, og prøv fler ganger om dere ikke får svar.

Les også: Arbeidsdugnad på Oslo Maraton

Ida (17) og Mia (18) jobbet under Sykkel VM i Bergen 2017. De forteller at arbeidsdugnaden var en sosial og kjekk opplevelse.

Inkluder familien

Forhør dere med familie og venner. Spør om dere kan hjelpe til hjemme hos noen, eller kanskje arbeidsplassen til noen i familien trenger ekstra hjelp?
Det er viktig å være åpen for alt av arbeid. Bruk kreativiteten og skap en arbeidsdugnad som nødvendigvis ikke allerede eksisterer og vis masse interesse, engasjement og ståpåvilje. Hva om å be foreldrene deres henge opp en lapp på arbeidsplassen?

Skaff dere referanser

En referanseperson er personen du har jobbet for tidligere som sitter på informasjon om hvordan du opptrådte i perioden du jobbet for vedkommende. En referanse er svært verdifullt for eventuelle nye arbeidstakere fordi de har mulighet til å forhøre seg med referansen(e). Hvis dere har hatt en arbeidsdugnad, spør om dere kan få bruke kontaktpersonen som referanse, eventuelt firmaet de jobber i. Disse referansene kan du vise til når dere søker nye arbeidsdugnader.

Dugnad under maraton i Stavanger
Dugnad under maraton i Stavanger

Ikke gi opp!

Arbeidsdugnad på Maraton i StavanArbeidsdugnader kan være vanskelig å få tak i, derfor er det viktig å alltid holde øynene og ørene åpne. Dere vil nok ikke alltid få svar på alle mail eller telefon dere tar, men da er det viktig å prøve igjen senere og ikke gi opp.

Les også: Slik fordeler dere rollene på russebussen

 

Med god innsats og ståpåvilje kommer dere langt i jakten på arbeidsdugnader. Det viktigste er å begynne å lete så tidlig slik at dere har størst sjans å få flest arbeidsdugnader.

Kommentarer

Kommentarer