kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Arendals første russebuss

King Kong 2018 er 23 gutter fra Arendal. De startet med en gjeng på 16 som tenkte å fordele seg på to vaner, men ønsket om å skille seg ut og gjøre noe annerledes i forhold til andre russ i samme by, gjorde at de tok avgjørelsen om å bli Arendals første russebuss.

 

Bussjef Eirik Gjeruldsen overtar bussen i Steinkjær, Mai 2017-
Bussjef Eirik Gjeruldsen overtar bussen i Steinkjær, Mai 2017.

Eventyret
Gutta har ikke ligget på latsiden når det kommer til prosjektet. Det er nemlig under ett år siden de bestemte seg for å kjøpe en buss isteden for to vaner. Avgjørelsen ble tatt i Desember 2016, og allerede i Mai 2017 var Eirik og Arild fra King Kong 2018 i Steinkjær og hentet bussen. Det er tydelig at ønsket om russebuss var sterkt, da denne turen tok hele 36 timer. Gutta forteller at det var svært viktig å kjøpe en buss som var i perfekt teknisk tilstand, så turen til Steinkjær var uten tvil verdt det. Videre forteller de at dette kravet sto sentralt fordi de ikke hadde fler år å planlegge, slik som mange andre bussruss gjerne har.

Les også: Slik fordeler dere rollene på russebussen

 

Omdømme og motivasjon
I Arendal er det normalt å ha van, og Eirik forteller at russbuss forbindes med Vestkant og Oslo. Av noen oppfattes vi kanskje sånn nå, og ikke alle er så glade på våre vegne. Men den negative energien som andre russ i Arendal viser oss, gir oss mer energi til å gjøre bussen enda bedre en de forventer eller tror vi kan, forteller han. Dette er en stor motivasjon for oss til å vise dem hvor bra dette kommer til å bli. Vi gir ikke opp selv om noen syntes prosjektet vårt er teit, vi står for det vi vil. Når det er sagt er vi generelt gode venner med alle russ i Arendal og det er god stemning, legger Eirik til.

Les også: Rising High blir til NASA

Det er et godt fellesskap mellom gutta på russebussen og nå ser de veldig frem til at russetiden starter!
Det er et godt fellesskap mellom gutta på russebussen og nå ser de veldig frem til at russetiden starter!

Mye å se fremt til
Det er lagt ned mange timer i arbeid på russebussen. Gutta har gjort mye selv, alt fra telefonsamtaler, dugnader, arbeid på bussen og videre er listen lang. Derfor er forventningene høye til russetiden. Spesielt gleder de seg til russetreffene de skal på, og planen er å kjøre både til Landstreff Fredriksten og Landstreff Stavanger. Men høyest på listen er fellesskapet gutta i mellom som russetiden skaper.

I Arendal er det russetog på 17.mai. I russetoget kjører vanene og vandrerussen er også med. I 2018 gleder gutta i King Kong 2018 seg til å spice opp russetoget med russebussen.

Les også: Planlegg russetiden tidlig

 

 

Kommentarer

Kommentarer