Slik kan du lage kvittering som privatperson

Slik kan du lage kvittering som privatperson

Å lage en kvittering som privatperson er en relativt enkel prosess. En kvittering er en skriftlig bekreftelse på at en betaling er mottatt eller at varer eller tjenester er blitt levert.

Vi setter opp noen enkle trinn du kan følge for å lage en kvittering:

Lag kvittering: Det finnes flere fakturaprogrammer og maler som kan hjelpe deg med å lage en kvittering selv for småjobber, som er gyldig som kvittering.

En kvittering bør inneholde følgende informasjon:

o   Selgers navn og organisasjonsnummer: Dette kan være ditt navn eller din bedrift

o   Dato for kjøpet: Den dagen dere gjennomførte betaling

o   Varene eller tjenestene som er kjøpt: Antallet som ble solgt og hva produktet var

o   Totalsum: Hele beløpet som gjennomført

o   Hvordan varene eller tjenesten er betalt for: Vipps, bankkonto, kontanter etc.

MVA: Dette kalles merverdiavgift eller moms forkortet MVA. Standard satsen er 25%. Gjennomfører du et salg som privatperson kan du selge inntil 50.000, - momsfritt.  Les mer her

Lag en kopi: Det kan være lurt å ta en kopi av kvitteringen, for dine egne økonomiske formål, eller i en russegruppe, idrettslag, klubb eller klasse der flere er økonomisk involverte. 

Vær oppmerksom på at kravene til kvitteringer kan variere fra sted til sted og avhenge av lokale lover og regler. Det er viktig å sørge for at kvitteringen er tydelig og nøyaktig for å unngå misforståelser i forbindelse med transaksjonen. Hvis du er usikker på hva som skal inkluderes i kvitteringen, kan det være lurt å konsultere med lokale myndigheter eller en regnskapsfagperson for veiledning.


Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔