Russeknuter 2021

Russeknuter 2021

Artikkelen oppdateres så fort russeknuter 2021 publiseres.

Russeknuter går ut på at russen gjennomfører enkle oppgaver i russetiden. Disse oppgavene kan eksempel være å sitte under pulten i en hel skoletime eller spise en cheeseburger på en bit. Russeknuter er en gammel tradisjon som har utviklet seg gjennom årene. Knutene blir oppdatert hvert eneste år, og det var flere endringer enn det pleier for russeknuter 2020. Da ble russeknutene tilpasset for korona og smittevern. Hovedstyret i Oslo og Viken lagde til og med egne korona-knuter som russ kunne gjennomføre.

Det er Russens Hovedstyre som bestemmer årets russeknuter. Noen russestyrer velger å lage egne russeknuter for elevene på skolen, i tillegg til russeknutene fra Russens Hovedstyre. 

Når gjennomføres russeknutene

De aller fleste russeknuter gjennomføres i russetiden. Det er varierende når russetiden starter i ulike områder, og russeknutene gjennomføres fra russetiden starter og frem til og med 17. mai. Det finnes noen få unntak som må gjøres i forveien, som å ta vaksine mot hjernehinnebetennelse og delta på Krafttak mot kreft.

Les også: Alt om russetiden

Mindre fokus på alkohol

Opp gjennom årene har det blitt mer fokus på at det ikke skal være drikkepress i russeknutene. Derfor har det kommet regler om at alle russeknuter som inneholder drikking av alkohol, også kan gjennomføres med alkoholfri drikke. Edrus har også sluppet egne russeknuter uten alkohol, for å nettopp ta bort drikkepresset.

Populære russeknuter i hele landet.

Sølv- og gullknute på tråden

For de som er ekstra entusiastiske for å gjennomføre russeknuter finnes det sølv- og gullknute. Dersom du gjennomfører mins 15 russeknuter på 24 timer, har du gjort deg fortjent til en sølvknute på luetråden på russelua. Hvis du klarer å gjennomføre over 50 russeknuter i løpet av russetiden, får du en gullknute på luetråden på russelua.

Les også: Alt om russekort

Retningslinjer

Det har ikke alltid vær så lett å gjennomføre russeknuter, og før var det en del uansvarlige russeknuter som var livsfarlig å gjennomføre. Les om 5 uansvarlige russeknuter som ble forbudt her

I dag er det flere retningslinjer for å fullføre russeknuter, dette er for alle sin sikkerhet sånn at alle russ og medmennesker kan få en trygg og morsom feiring de selv føler seg komfortabel med. I tillegg må det være vitner som ser at knutene blir gjennomført på riktig måte, for at russeknutene skal være godkjente. Enten om det er medruss eller et av medlemmene i russestyret på skolen. Dette er for å unngå juks eller at noen putter ting på luen som de ikke har gjennomført. 

Her er årets retningslinjer skrevet av Russens Hovedstyre:

  • Alle sexknuter kan bare gjennomføres dersom alle parter har gitt bevisst samtykke og det gjøres på en sikker måte. Vi oppfordrer til at disse knutene blir gjennomført med en fast sexpartner/kjæreste 
  • Gjennomføringen av knuter som innebærer kontakt med en annen person må godkjennes av alle parter
  • Gjennomføring av knutene må skje med to meters avstand mellom personene for å bli godkjent 
  • Alle knuter som skal gjennomføres på skolen kan også foregå i det digitale klasserommet med kamera på 
  • Alle knutene som inneholder alkohol, kan også gjennomføres alkoholfritt 
  • Minst to, og maks 4 andre russ, eller ett medlem av Russens Hovedstyre eller ditt lokale russestyre, må være vitne til at knutene blir gjennomført for å kunne godkjennes. Med unntak av knutene som angår seksuell aktivitet, disse skal ikke vitnes til eller dokumenteres
  • Merket til gjennomførte knuter må anskaffes og knytes til luen selv 
  • Vi oppfordrer vask eller desinfeksjon av hender før, under og etter gjennomføringen av knutene. Vær oppmerksom på hvem du gjør knutene med, og sørg for ikke å være flere enn det lokale myndigheter har sagt er greit 
  • Alle knuter skal ikke gjennomføres med alkohol sterkere enn 22% 
  • Husk å holde deg innendørs hvis du føler deg dårlig, er syk eller mistenker symptomer på Covid-19. Det kommer en mulighet senere til å ta knutene, ikke sett deg selv eller andre i fare!

Les også: Hvordan velge en trygg dugnadsaktør

Russeknuter 2021

Årets russeknuter er enda ikke sluppet, de forventes i begynnelsen av april. Ca 14 dager før russetiden starter.

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontaker vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔